Volledig scherm
PREMIUM
Sinds donderdagochtend leiden luchtverkeersleiders vanuit de verkeerstoren van Lelystad Airport het vliegverkeer in goede banen. © Freddy Schinkel/Archief

Luchtverkeersleiders starten op Lelystad Airport, maar vakantievluchten ontbreken: ‘Ik ben hier niet blij mee’

Er vliegen voorlopig nog geen vakantievliegtuigen vanaf Lelystad Airport, toch heeft de luchthaven sinds vandaag luchtverkeersleiders die het vliegverkeer in goede banen leiden. Om alvast te oefenen voor het echte werk. 

Lelystad Airport, 8.23 uur vanochtend. Een klein vliegtuigje stijgt op via de verlengde start- en landingsbaan. Niets nieuws, zo gaat dat hier al vier decennia. Toch is de vlucht bijzonder. Het is voor het eerst dat een piloot toestemming heeft moeten vragen voor vertrek.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland