De sprinter uit Amsterdam arriveerde met de deur van de cabine van de machinist nog open.
Volledig scherm
De sprinter uit Amsterdam arriveerde met de deur van de cabine van de machinist nog open. © Julia Freeman

Machinist vergeet deur achter zich dicht te doen en trein arriveert zo op station Lelystad

Een machinist van de Nederlandse Spoorwegen vergat vanmorgen de deur achter zich dicht te doen toen hij ‘de bok’ verliet. En dus arriveerde de sprinter van Amsterdam naar Zwolle vanmorgen iets voor half elf met de deur van een machinistencabine nog open op station Lelystad Centrum. ,,Niet de bedoeling, maar ook niet heel gevaarlijk”, zegt NS-woordvoerster Leonie Bosselaar.

6 reacties

 • Jeroen Bant

  1 maand geleden
  Wat een flauwe kul allemaal, de trein keert helemaal niet op Amsterdam maar rijdt door naar Den Haag en keert daar pas. Als het een deur is van een tussencabine dan is het meest waarschijnlijke dat een Hc deze deur niet goed heeft afgesloten. Van een woordvoerder van de NS mag toch verwacht worden dat ze enige kennis van zaken heeft, deze woordvoerder kan maar beter een paar dagen praktijk ervaring gaan opdoen.
 • Ronald Zwiep

  1 maand geleden
  Maar toch even de betreffende machinist en/of bestuurder van deze hierover persoonlijk over aanspreken!!!
 • Maarten Roetert

  1 maand geleden
  Wat een paniek toch... Niemand in die cabine? Geen losse delen of vonken? Dan trek je die deur dicht en gaat zitten! Of naar de uitgang, net wat van toepassing is.
 • Bert Pots

  1 maand geleden
  Ik woon tegenover NS station Muiderpoort. Dagelijks rijden er treinen langs met de deur nog open
 • Jan Nes

  1 maand geleden
  Jongens, dit is toch geen nieuws... Ik heb een betere titel voor dit verhaal: Reizigers staan raar te kijken... De trein rijdt zowaar.

Flevoland