Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de Flevolandse konikpaarden in Spanje is mager, vermoedelijk vanwege een parasiet. © Annemieke van Straaten

Magere Flevolandse konikpaarden in Spanje wellicht ziek van parasiet

videoEen groot deel van de konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in Spanje zijn opgevangen, zien er niet al te florissant uit. Dat zegt Annemieke van Straaten, die daar persoonlijk poolshoogte is gaan nemen. 

In maart van dit jaar is een groep van 29 konikpaarden uit natuurgebied de Oostvaardersplassen verplaatst naar het natuurgebied Atapuerca in Noord-Spanje, ongeveer 20 km van Burgos.  De konikpaarden grazen in een  afgerasterd deelgebied van 175 hectare. Dit gebied bestaat hoofdzakelijk uit open bos met een ondergroei van gras en op verschillende open plekken heide. De dieren worden, samen met een kudde van 18 Schotse Hooglanders ingezet voor het natuurlijke beheer in het gebied en om de variatie in de vegetatie te houden. Alle deelgebieden zijn publiekstoegankelijk en er zijn jeepsafari’s voor belangstellenden. 

  1. Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Tentjes en caravans staan binnenkort misschien op de startbaan van het vliegveld in Lelystad. Actievoerders van Greenpeace overwegen om te kamperen op Lelystad Airport. De internationale milieuorganisatie organiseert voor het eerst een verkiezing waarbij het publiek hun actie gaat bepalen. Mensen kunnen kiezen uit drie opties waarmee Greenpeace Schiphol Groep ertoe wil bewegen de koers te wijzigen voor een beter klimaat.

Flevoland