Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man onder dwang in auto meegenomen in Lelystad, politie houdt rekening met ontvoering

In Lelystad is woensdagavond een man onder dwang meegenomen in een auto. De politie spreekt van een ‘mogelijke ontvoering‘ en is op zoek naar getuigen. 

Het is niet bekend of de man inmiddels weer terecht is. De politie wil dat ‘uit onderzoeksbelang‘ niet zeggen.

De man parkeerde rond 21.45 uur zijn auto in de straat Hofstede toen hij benaderd werd door twee mannen. Die trokken hem mee in een auto en reden met hem weg. De man die bij de ontvoerde man was belde meteen de politie.

Buurtonderzoek

De recherche zoekt getuigen en mensen die meer weten over het incident. Vanmorgen is al buurtonderzoek verricht in het hofje. Een vader en zoon die in de buurt wonen vertellen dat ze niets vreemds hebben gehoord, behalve dan dat rond het genoemde tijdstip een auto hard wegreed. Volgens hen is het een rustig buurtje. Wel is het bij een van de woningen waar sinds een jaar nieuwe mensen wonen, vaak een af- en aanrijden van auto's met buitenlandse kentekens. 

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland