Een van de vijf eilanden van de Marker Wadden is toegankelijk voor publiek, de andere vier eilanden zijn voor de natuur. Het is in 2016 gestart op initiatief van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Doel van het project is ecologisch herstel door verbetering van de bodem- en waterkwaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vijf eilanden van de Marker Wadden is toegankelijk voor publiek, de andere vier eilanden zijn voor de natuur. Het is in 2016 gestart op initiatief van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Doel van het project is ecologisch herstel door verbetering van de bodem- en waterkwaliteit. © Herre Stegenga

Marker Wadden bewijzen hun nut: waterkwaliteit omhoog en populaire broedplaats voor bedreigde vogels

Uit een eerste ecologisch onderzoek naar de aanleg van de Marker Wadden blijkt dat de voedingsstoffen in het Markermeer in de afgelopen twee jaar flink zijn toegenomen. Grote hoeveelheden insecten, watervlooien, algen en bedreigde diersoorten leven op en in het water rond de vijf kunstmatige eilanden bij Lelystad. ,,Het herstel van de natuur gaat sneller dan verwacht’’, vertelt Rita Oppenhuizen van Natuurmonumenten. 

Flevoland