De Markerwaarddijk lag door de harde wind vol zand. De provincie maakte de dijk vervolgens begaanbaar.
Volledig scherm
De Markerwaarddijk lag door de harde wind vol zand. De provincie maakte de dijk vervolgens begaanbaar. © Provincie Flevoland

Markerwaarddijk Lelystad - Enkhuizen na een dag weer open

De Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen is weer open voor verkeer.

De dijk ging zaterdagochtend op slot vanwege de harde wind. Door de harde wind kwam er veel zand op het wegdek terecht. Dit leidde tot gevaarlijke situaties.

De verwachting was dat de sluiting tot ver in de middag duurde, maar vervolgens werd dit verlengd tot in ieder geval middernacht. De provincie zorgde er ondertussen voor dat de dijk weer begaanbaar werd gemaakt.

De dijk werd zondagochtend tegen 06.30 uur weer vrijgegeven voor weggebruikers. De provincie Flevoland waarschuwt dat er nog wel zand op de vluchtstroken ligt.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland