Volledig scherm
stockadr justitie diefstal winkeldief winkeldiefstal overval gewapend gewapende bedreiging mes winkeloverval steekpartij steekwapen © Getty Images

Medewerker werkt jonge gemaskerde overvaller uit snackbar in Lelystad

De politie is op zoek naar een jonge overvaller die afgelopen vrijdagavond heeft geprobeerd een snackbar in Lelystad te beroven. Het personeel dacht volgens de politie dat het om een grap ging en wist de dader zonder buit de zaak uit te krijgen.

De overval vond vrijdagavond rond 20:50 uur plaats in Cafetaria Lin aan de Jol 29 in Lelystad. Rond dat moment kwam er een jonge jongen de snackbar binnengelopen. Hij bedreigde de twee personeelsleden met een steekwapen en wilde geld zien. Tijdens de overval waren er meerdere klanten in de snackbar aanwezig.

Volgens de politie dachten medewerkers van de cafetaria dat het om een grap ging toen de overvaller met het steekwapen op de balie tikte en zachtjes begon te praten. Nadat hij snel daarna meerdere keren opnieuw geld eiste, wist één van de medewerkers hem de snackbar uit te krijgen zonder buit. Hij verdween vervolgens in onbekende richting.

Wit masker

Om de dader te vinden heeft de politie het signalement van de jongen verspreid. Het gaat om een jongen van rond de 15 jaar oud en ongeveer 1,50 meter lang. Op het moment van de mislukte overval droeg hij een zwarte jas met capuchon. Zijn gezicht was niet te zien, omdat de jongen een masker droeg. Op dat masker stond een wit doodshoofd. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden.

Flevoland