Volledig scherm
© Thinkstock

Meer voortijdig schoolverlaters in Lelystad

LELYSTAD - Na een recorddaling van het aantal voortijdig schoolverlaters in 2014-2015 zijn er het afgelopen schooljaar meer Lelystadse jongeren voortijdig uitgevallen.

Hoewel er in de maand september nog bijna 200 jongeren door scholen en de gemeente zijn teruggeleid naar school, toont dit cijfer aan dat er nog teveel jongeren in Lelystad zonder diploma de school verlaten. De intensieve samenwerking van de gemeente Lelystad met het ROC van Flevoland levert bij zowel MBO College Almere als MBO College Lelystad - tegen de stroom in - wel dalende cijfers in de schooluitval op.

In het schooljaar 2015-2016 verlieten 196 Lelystadse jongeren de school zonder startkwalificatie. Dit blijkt uit de cijfers die onlangs door het ministerie zijn gepubliceerd. Lelystad zit daarmee boven het aantal van 167 voortijdig schoolverlaters in schooljaar 2014-2015, maar nog altijd onder de 221 jongeren van schooljaar 2013-2014 die voortijdig de schoolbanken verlieten.

Met een startkwalificatie maken jongeren meer kansen op het vinden en het behouden van werk. Lelystad heeft ook veel belang bij een goed geschoolde beroepsbevolking. De aanpak van voortijdig schoolverlaters blijft ook aankomend jaar een speerpunt van de gemeente Lelystad.

Flevoland