Minister stopt ziekmakende wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil niemand’

Met videoGoed nieuws voor iedereen die wel eens op het water zit en bewoners van dorpen langs rivieren, kanalen en meren. Minister Mark Harbers verwacht dat het ongecontroleerd varend lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaarttankers uiterlijk vanaf volgend jaar verboden is. Dat zei hij in Lelystad, waar hij sprak met allerlei betrokken partijen en een proefinstallatie bekeek die de giftige gassen veilig uit schepen kan halen.

2 reacties

  • R Nijhuis

    2 weken geleden
    Ach meneer Pasman, laten we toch blij zijn dat déze stap genomen gaat worden. U rijdt géén auto, u gaat niet met de trein, u gebruikt géén electriciteit? Noem maar op, we produceren met z'n allen een enorme hoeveelheid troep en dat kán okk haast niet anders, Laten we blij zijn met elke verbetering!
  • jan pasman

    2 weken geleden
    Zijn dit nou de enigste die kankerverwekkende stoffen in de lucht laten vliegen bij het ontgassen? Het verkeer met haar kankerverwekkende oude dieselauto's die nog steeds rondrijden, fijnstof dat ziektes bij mensen veroorzaakt. Uiterst smerige lucht van houtkachels en pelletkachels, ook zo kankerverwekkend als het maar kan. Die kunnen ongehinderd hun gang blijven gaan. Daar wordt niet naar gekeken.

Flevoland