Volledig scherm
Lelystad Airport © anp

Mogelijk hotel Corendon bij Lelystad Airport

LELYSTAD - Luchtvaartmaatschappij Corendon opent mogelijk een hotel bij Lelystad Airport. Het bedrijf is in gesprek met het Lelystad Airport Businesspark (LAB) over de aankoop van een stuk grond op dit bedrijventerrein.

Dat laten woordvoerster Daisy Mijnals van Corendon en Rob Verhoeff van het LAB weten. Het zou het derde hotel van Corendon in Nederland worden, de andere twee staan in Amsterdam.

Dit betekent niet automatisch dat Corendon ook wil vliegen vanaf Lelystad, zegt Mijnals. "De hoteltak van ons bedrijf is iets anders dan de luchtvaarttak."

Corendon liet eerder dit jaar weten moeite te hebben met de 'grote operationele nadelen en hogere kosten' die bij een verhuizing van vakantievluchten naar Lelystad horen. Transavia heeft wel interesse in Lelystad Airport, ook het plaatselijke AIS Airlines wil vanuit de polder vliegen.

Volgens Verhoeff tonen steeds meer bedrijven interesse in een plekje op het bedrijventerrein. Naast Corendon is er nog een partij die interesse heeft in een hotel naast het vliegveld, zegt hij. Verder bouwt Van der Valk een hotel aan de andere kant van de A6.

Flevoland