Nelson in het tv-programma 'Danny op straat' in gesprek met Danny Ghosen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nelson in het tv-programma 'Danny op straat' in gesprek met Danny Ghosen. © NTR

'Nederland Pedovrij' houdt actie tegen Nelson (25) in Lelystad

videoActiegroep ‘Nederland Pedovrij’ roept op om komende zaterdag actie te gaan voeren in Lelystad bij pedo-activist Nelson. ,,Ik word bedreigd, maar ik voel mij wel veilig. Ik wil best weggaan”, zegt de 25-jarige Nelson, die ervoor pleit om seks met kinderen legaal te maken.

Bewoners van de flat waar Nelson woont zijn een petitie gestart en er gaat op sociale media ook een pamflet rond om de pedofiel de flat uit te krijgen. Er rijdt regelmatig een politieauto door de straat waar Nelson woont. Na de uitzending donderdagavond van Danny op straat waarin Nelson liet weten een politieke partij te willen oprichten om seks met kinderen legaal te maken, protesteerden meerde mensen bij zijn huis. Daarna bleef het relatief rustig in de straat in de omgeving van het Hanzepark.

Doodstraf

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland