Volledig scherm

‘Niet een, maar twee uur gratis parkeren in centrum Lelystad’

LELYSTAD - Ondernemers in het centrum van Lelystad willen dat bezoekers de eerste twee uur gratis mogen parkeren. En niet een uur, zoals de gemeente wil. Dit is weliswaar een ‘goede eerste stap’, meldt de Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad, maar niet alle winkels zullen hier profijt van hebben.

De stichting verwijst naar een rapport van Paul Tankink, de onafhankelijke adviseur voor het centrum van Lelystad. Hij stelt dat mensen geen moeite hebben met betaald parkeren als ze gaan shoppen in een gebied met een ‘ruim en onderscheidend’ aanbod aan winkels.

Zover is Lelystad nog niet, aldus de ondernemers. Zij zien een ‘gedurfde maatregel’ op het gebied van parkeren als een goede lokker van publiek.
De gemeente maakte onlangs bekend dat bezoekers van het Stadshart volgend jaar het eerste uur gratis mogen parkeren. Een maatregel om mensen naar het centrum te halen. Het gaat om een proef waarvoor een half miljoen euro wordt uitgetrokken.

Ook op andere terreinen wordt het winkelcentrum, dat het moeilijk heeft, aantrekkelijker gemaakt. Zo is de bestrating aangepakt en komt er meer groen. De ondernemers juichen dit toe.

Flevoland