Nieuwe politieke partij wil 300.000 woningen bouwen in Oostvaardersplassen: ‘Het wordt vast een prachtige stad’

videoDe Oostvaardersplassen als oplossing voor de woningnood in het land. Met dit opvallende plan gaat de BoerBurgerBeweging de verkiezingen in. De partij wil 300.000 woningen bouwen in het natuurgebied bij Lelystad. Om te voorkomen dat elders in het land akkers worden opgeslokt door nieuwbouw. Femke Wiersma, nummer twee op de lijst over ‘Groenland’: ,,Het wordt vast een prachtige stad waar veel mensen willen wonen.’’     

4 reacties

 • J Peters

  3 dagen geleden
  Compleet de weg kwijt bij BBB. Een stem op die partij is een op weer een stapje minder leefbaarheid in Nederland. Flora, fauna, ecologische en natuurlijke processen zijn niets, waard voor die partij. OVP met rust laten en de genoemde processen gewoon hun werk laten doen. We hebben veel te veel landbouwgrond. Maak daar vooral de hard nodige natuur van en gebruik delen voor bebouwing. En die B voor burger kan ook weg.
 • B Zieleman

  7 maanden geleden
  Wat??????? Zo'n mooi natuurgebied ook nog eens volbouwen? Wat een achterlijk idioot idee! Blijf met jullie vingers van natuurgebieden af, zeg. Zorg eerst maar dat de bevolkingsgroei afneemt. Ten eerste het land niet meer vol laten stromen met die zg. gelukszoekers, de echte vluchtelingen daargelaten. Nee, geen woningen daar! Zijn jullie gek geworden?!
 • Kim Apers

  7 maanden geleden
  Omdat een groot deel van een natuurgebied ontoegankelijk is voor de mens, heeft het geen waarde? Typisch voorbeeld van de egocentrische aard van de mens.
 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Goed plan om akkers voor woningbouw te gebruiken, geen natuurgebied
 1. Max Verstappen-fans komen vlak voor GP Zandvoort massaal naar Lelystad: ‘Het is een gekkenhuis’
  PREMIUM
  VIDEO

  Max Verstappen-fans komen vlak voor GP Zandvoort massaal naar Lelystad: ‘Het is een gekkenhuis’

  Formule 1-koorts alleen in Zandvoort? Nee, ook in Lelystad is de spanning richting de race van zondag al voelbaar. Waarom? Een echte Max-fan zorgt ook dat ’ie goed gekleed de race kan volgen en daarom steek je je in het nieuw op dé plek waar alles ademt naar Max: zijn winkel in Bataviastad. Uit het hele land - en zelfs van over de landsgrenzen - komen mensen naar Lelystad. ,,Het is een feit dat Max zondag wint.”

Flevoland