Volledig scherm
Vlogger Snapking © RV

OM wil jeugddetentie voor vlogger Snapking

De 22-jarige vlogger Snapking moest zich dinsdag opnieuw verantwoorden voor de strafrechter. In de rechtbank in Lelystad eiste de officier van justitie 3 maanden jeugddetentie waarvan 2 maanden voorwaardelijk tegen hem voor mishandeling en het maken en verspreiden van kinderporno.

Haar klasgenoten, medespeelsters van de hockeyvereniging en zelfs haar familieleden kregen naaktfoto’s van het slachtoffer toegestuurd door de 22-jarige Tim van Teunenbroek uit Almere, zo meent het Openbaar Ministerie. Snapking, inmiddels actief als vlogger Die Tim, dwong volgens de tenlastelegging het slachtoffer mee te werken aan het maken van seksfilmpjes. Hij haalde haar op van haar school en dwong haar zo te spijbelen. Ook stuurde hij volgens het OM naaktfoto’s van haar naar haar eigen vader. Ze zou ook door hem zijn mishandeld, op school zijn bezocht en hij stuurde haar in krap een jaar tijd 5731 berichten via Whatsapp. De feiten zouden tussen december 2013 en februari 2015 zijn gepleegd.

Down-syndroom

Tim van Teunenbroek uit Almere, ook wel Snapking, werd vorig jaar mei in Zwolle nog veroordeeld voor belediging van een jongen met het down-syndroom in Zwolle. Ook in die strafzaak verscheen hij eerst niet, tot woede van familie van het slachtoffer in die zaak. Hij kreeg toen een werkstraf van veertig uur voor belediging. Hij filmde in de Albert Heijn een Zwollenaar die boos en schreeuwend wegliep nadat hij hem treiterde. Het slachtoffer was op zijn beschermde werkplek onverhoeds gesard en uitgelokt.

De zitting dinsdag in de rechtbank in Lelystad vond achter gesloten deuren plaats. De man was nog minderjarig toen een deel van de feiten gepleegd zouden zijn. Van Teunenbroek moest op last van de rechtbank op de zitting verschijnen. Eerder dit jaar liet hij nog verstek gaan, tot frustratie van de officier en de rechters.

De advocaat van de vlogger wilde niet ingaan op de beschuldigingen. Het vonnis in de zaak in Lelystad volgt op 30 april.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Flevoland