Tineke Hak in gesprek met Getijde-medewerksters Annemarie Steenbergen (r) en Carola Drost.
Volledig scherm
PREMIUM
Tineke Hak in gesprek met Getijde-medewerksters Annemarie Steenbergen (r) en Carola Drost. © Foto Freddy Schinkel

Ontslagen uit het ziekenhuis, maar niet naar huis kunnen: ‘Ik ben blij dat ik hier op adem kan komen’


Ze oogt fragiel, maar opgewekt. Dat was tot voor kort wel anders bij Tineke Hak-Waterman (73) uit Lelystad. Na het overlijden van haar man vorig jaar ging het bergafwaarts. Ze belandde na een aanval van longziekte COPD op de ic van ziekenhuis St Jansdal. ,,Op een gegeven moment was ik te goed voor het ziekenhuis, maar ik kon ook nog niet niet naar huis.”

8 reacties

 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  Ik snap al die negatieve kritiek niet op onze regering. Wees dankbaar, dat zij dit land vol met een stelletje ongeregeld, nog draaiende weten te houden. Wees blij dat je niet in de Balkan woont, of nog meer naar het oosten.
 • marianne van Dijk steenbergen

  2 maanden geleden
  Mooi dat een dergelijke afdeling er is. En op die manier kwetsbare patiënten de kans te geven wat langer uit te zieken en daarnaast de reguliere zorg te verlichten.
 • Sander Hoek

  2 maanden geleden
  Je kunt ook niet alles goed doen als regering, de wereld willen redden met ons belastinggeld. Half Europa financieren, tja dan kan er hier wel eens iets misgaan! Deze keer maar beter stemmen....
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  De ellende met pat die niet naar huis kunnen is vooral begonnen met de akelige bezuinigingen waarmee goedkopere zorg werd wegbezuinigd en duurdere zorg in het ziekenhuis betaald bleef,ik heb dat vooral vanaf de jaren tachtig steeds meer gezien,pat werden opgenomen met vage klachten en lagen daarne weken tot soms zelfs maande te wachten op bv een verpleeghuis,en hè werden en zijn er steeds meer,ieder ziekenhuis kent al meer dan twintig jaar dit probleem,er zijn ook zh die een speciale afdeling he
 • Miny Nales

  2 maanden geleden
  Wat zijn we toch allemaal goed in kritiek geven. ( wel op afstand). Vraag me altijd af of deze mensen ook zo direct zijn naar hun naasten. Ik zeg altijd verbeter de wereld en begin bij jezelf. Kijk in de spiegel en geef aan wat jezelf, zonder iets terug te verwachten, voor je medemens doet. Hopelijk voelen mensen die dit wel doen zich niet aangesproken. Want ook zijn er hard werkende mensen die zich in hun vrije tijd zich belangeloos in zetten . Dat zijn de toppers.