Volledig scherm
Speciale rondleidingen voor kinderen, en werkplekken voor ouders. Op die manier hoopt Aviodrome papa’s en mama’s uit de brand te helpen tijdens de lerarenstaking. © Aviodrome

Oplossing tijdens lerarenstaking: werkplekken voor ouders bij Aviodrome

Zelf moet je werken, maar door de lerarenstaking lopen je kinderen ineens thuis rond. Om die situatie op te lossen, komt het Aviodrome in Lelystad met een speciale actie op donderdag 30 januari: speciale rondleidingen voor kinderen, en werkplekken voor de ouders. 

Het luchtvaartmuseum richt tijdens de eerste dag van de tweedaagse onderwijsstaking in het museumrestaurant speciale werkplekken voor ouders in. ,,Zodat zij nog wat werk kunnen verzetten, wetende dat hun kinderen een leuk, educatief uitje hebben”, zo schrijft Aviodrome, dat ook vermeldt dat er wifi aanwezig is. 

Alleen donderdag

Voor de kroost staan vanaf 11.00 uur elk uur rondleidingen op het programma. Deelnemers kunnen tegen een gereduceerd tarief (vergelijkbaar met schoolreis-prijzen) naar binnen. De actie geldt alleen op donderdag, omdat die dag volgens het museum voor veel ouders ‘het grootste struikelblok is’. Aanmelden kan tot en met 27 januari op info@aviodrome.nl, met daarbij de namen van de kinderen, hun leeftijd en de voorkeur voor tijdstip van de rondleiding.

Staking

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari legt een groot deel van het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs haar werk neer. Op de actiewebsite van de Algemene Onderwijsbond (AOb) staat de teller vrijdagavond (24-1) op 3419 scholen die naar verwachting dicht blijven.

Flevoland