Over de snelwegrestaurants van Hajé en Feikje: biefstuk halen via de middenberm en bietenchauffeurs als oppas

videoHajé Restaurants, langs de snelweg, zijn al sinds de jaren 80 een begrip in de regio. Maar wie zit er achter die naam? Een gesprek met Hajé en Feikje de Jager, die vorig jaar het roer hebben overgedragen aan hun drie zoons. ,,De bietenchauffeurs hebben de jongens opgevoed. We werkten dag en nacht.’’

Wie weleens van het noorden naar het zuiden over de A6 raast, kent het vast: de restaurants en hotels van Hajé, langs de kant van de weg bij Lelystad: de Lepelaar en de Aalscholver. Of misschien wel de andere locaties Nunspeet, Joure, Nieuwegein, Natuurpark Lelystad, Afsluitdijk Zurich, die sinds de Lepelaar in 1986 geopend werden. Ze zochten nooit de media op, maar nu ze gevraagd worden, kijken Hajé en Feikje de Jager – een fris ogend stel, 42 jaar samen inmiddels, hij 60 en zij 61 – terug.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland