Volledig scherm
Flevokust Haven bij Lelystad is in gebruik genomen © provincie Flevoland

Overslag Flevokust Haven is begonnen

De nieuwe overslaghaven bij Lelystad is dinsdagochtend in gebruik genomen met het verladen van de eerste containers. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de havenambities van Flevoland. 

De komende tijd wordt nog druk gewerkt aan het gereed maken van het haventerrein van vijf hectare. Dat staat nog voor dit jaar op de rol. Ook wordt het binnendijkse havengebonden industrieterrein bouwrijp gemaakt. Het gaat om 7,4 hectare, een gedeelte van fase 1 die in totaal bestaat uit 43 hectare.

Scheepsbouw

Flevokust Haven is een compleet nieuwe binnenhaven met overslagkade en een havengebonden binnendijks bedrijventerrein aan de noordkant van Lelystad. De haven is geschikt voor op- en overslag van containers, projectlading en stukgoed. Even verderop in de provincie, net buiten Urk moet een buitendijkse servicehaven komen, bedoeld voor scheepsbouw en maritieme dienstverlening. Dit wordt nadrukkelijk geen overslaghaven, omdat daarvoor Lelystad is aangewezen. Momenteel buigt de Raad van State zich over de plannen voor de buitendijkse servicehaven, omdat de IJsselmeervereniging bezwaar heeft gemaakt tegen de plannen. 

  1. Lot VVD-raadslid Lelystad nog onbeslist  na omstreden tweet

    Lot VVD-raads­lid Lelystad nog onbeslist na omstreden tweet

    Nog steeds is niet bekend wat er gaat gebeuren met VVD-raadslid Bart Schopman uit Lelystad. De VVD in Lelystad en Schopman maken gebruik van een 'afkoelingsperiode’, nadat de laatste een omstreden tweet de wereld instuurde. Dat zegt Fractievoorzitter Dennis Grimbergen na een overleg dat hij maandagavond voerde met Schopman. Donderdag wordt bekend of en welke maatregelen volgen. Grimbergen: ,,Er zijn verschillende opties. Welke dat zijn ga ik niet zeggen.”

Flevoland