Volledig scherm
Overval op een tankstation aan de Schroefstraat in Lelystad. © AS Media

Overval op tankstation in Lelystad, verdachte aangehouden

Een tankstation aan de Schroefstraat in Lelystad is woensdagavond overvallen. De jonge verdachte sloeg op de vlucht. Iets na acht uur meldde de politie dat er een verdachte is aangehouden.

Vlak voor half acht werd een Burgernetmelding verspreid vanwege de overval. De overvaller zou volgens dat bericht 16 of 17 jaar zijn. Hij is tussen de 1.80 en 1.90 meter lang en draagt een grijze trainingsbroek en een witte sjaal. Het is niet bekend of er buit gemaakt is.

Gewaarschuwd werd om de jongeman niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen. Een half uur later meldde de politie via Burgernet dat er een verdachte is aangehouden. 

De Schroefstraat ligt in de Zuiderzeewijk, in het noordoosten van Lelystad.

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland