Volledig scherm
© Rijnhout Media

Overvaller gaat als ‘bezetene’ tekeer tijdens overval op winkel Lelystad

updateTwee mannen hebben woensdagavond een winkel aan de Stadhuisstraat in Lelystad overvallen. Ze zijn er met de kassa vandoor gegaan. De politie is op zoek naar het tweetal.

De overval gebeurde rond negen uur ‘s avonds. Al snel werd Burgernet ingezet. De twee mannen gingen er op de fiets vandoor. 

Bezetene

In de winkel kwam woensdagavond plotseling een man binnenstormen, die meteen over de balie van de kassa sprong en als een ‘bezetene’ de kassalade uit de kassa begon te trekken. Dat zegt de politie. Hij gaf een van de winkelmedewerkers daarbij een forse duw. Nadat het de verdachte lukte om de la eruit te rukken, sprong hij weer over de balie. Een medewerker van de winkel besloot achter hem aan te gaan. Eenmaal buiten zag hij dat de overvaller een handlanger buiten op de uitkijk heeft staan. De twee verdachten zijn gevlucht met de buit. De politie is op zoek naar hen én getuigen.

Signalement

Het signalement van de overvaller luidt als volgt: het is een man met een lichte huidskleur, een bol gezicht een een dunne blonde baard. Hij droeg tijdens de overval een blauw/witte jas met strepen over de rits, een blauwe spijkerbroek en bruin/blauwe schoenen met witte zolen. Hij had een muts op én een capuchon over zijn hoofd. Verder droeg hij lichtkleurige handschoenen en een grote shopper van de Action. Van de handlanger is geen signalement bekend. 

De politie zoekt getuigen van de overval. Wie de mannen woensdagavond rond 21.00 uur hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. 

Flevoland