Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

Piloot op weg naar Lelystad in de Alpen neergestort

LELYSTAD - Een 60-jarige Nederlandse piloot is in de Alpen omgekomen. Zijn eenmotorig privévliegtuig stortte neer in het Mount Bullaccia gebied, een paar meter van het dalstation van de Seiser Alm.

Volgens Italiaanse hulpdiensten was de man op slag dood. Het stoffelijk overschot is vanmorgen gevonden en zat volgens lokale media vast in een boom. Het toestel lag totaal vernield op de grond. Slecht zicht is mogelijk de oorzaak van het drama. Er zaten geen andere mensen in het toestel.

Zelf VLiegen
Het vliegtuigje was op weg van Italië naar Lelystad Airport in Nederland en zou een tussenstop maken in Keulen. Vliegschool Zelf Vliegen in Lelystad – waar het vliegtuig altijd stond gestald – heeft vanmorgen laten weten diep geschokt te zijn.

,,De medewerkers van Zelf Vliegen, waarmee de overleden piloot intensief samenwerkte, zijn geschokt en wensen de familie van het slachtoffer veel sterkte met dit verlies’’, laat de vliegschool weten. Over de identiteit van de man is nog niets bekend gemaakt.

Brennerpas
Het vliegtuigje steeg vrijdag om 9.35 uur op van vliegveld Caproni in Trento en verdween niet veel later van de radar. De laatst bekende positie was in de nabijheid van de Brennerpas, op ruim 200 kilometer van Trento. Daarna is er niets meer van de piloot en zijn vliegtuig vernomen. De reddingsdiensten hebben gisteren een zoektocht ondernomen maar niets gevonden, tot vanochtend even na acht uur, toen met een helikopter opnieuw werd gezocht.

De plaats van het ongeluk is de Alpe di Siusi (Seiser Alm) op zo’n dertig kilometer afstand van Bolzano (Bozen). Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is in volle gang. Italiaanse kranten schrijven dat het zicht slecht was en dat het vliegtuig lager vloog dan daar had gemoeten. Volgens eerste berichten zou het toestel een grote boom hebben geraakt en daarna zijn gecrasht.

Er is een condoleanceregister geopend voor de piloot

Flevoland