De luchtverkeersleiders moeten vanuit de vernieuwde verkeerstoren van Lelystad Airport het vliegverkeer in goede banen leiden, maar volgens de huidige gebruikers zorgt hun aanwezigheid juist voor onveiligheid.
Volledig scherm
De luchtverkeersleiders moeten vanuit de vernieuwde verkeerstoren van Lelystad Airport het vliegverkeer in goede banen leiden, maar volgens de huidige gebruikers zorgt hun aanwezigheid juist voor onveiligheid. © Fotostudio Wierd

Piloten: ‘Vliegveld Lelystad onveiliger door komst luchtverkeersleiding’

Huidige gebruikers van Lelystad Airport vrezen voor de veiligheid van de operaties nu op de luchthaven luchtverkeersleiding is ingesteld. Dit komt onder meer doordat aanvliegroutes zijn gewijzigd en procedures anders lopen. Ook zou de toename van het radioverkeer te veel afleiden.

 1. Kabinet: schrappen laagvliegroutes maakt opening vliegveld Lelystad mogelijk
  PREMIUM

  Kabinet: schrappen laagvlieg­rou­tes maakt opening vliegveld Lelystad mogelijk

  Het luchtruim wordt anders ingedeeld, waardoor vliegtuigen de kortst mogelijke routes gaan vliegen en geluidsoverlast en uitstoot moeten worden verminderd. Door de gewraakte laagvliegroutes te schrappen, maakt het kabinet ook de weg vrij voor de opening van Lelystad Airport. ,,Dat lossen we hiermee op.’’ Actiecomité Red de Veluwe en Hoog Overijssel staan argwanend tegenover de nieuwste plannen.
 1. De dag na de brand in de GGD-teststraat op Urk
  Play

  De dag na de brand in de GGD-teststraat op Urk

 2. Jongeren rellen bij ingaan avondklok op Urk
  Play

  Jongeren rellen bij ingaan avondklok op Urk

Flevoland