Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Poging tot overval in Lelystad

Een nog onbekende man heeft donderdagavond geprobeerd een horecagelegenheid in Lelystad te overvallen.

De overvaller kwam rond 21.45 uur de zaak aan de Voorstraat en bedreigde twee medewerksters met een steekwapen. De overvaller eiste geld, maar ging er vandoor toen hij dat niet kreeg. Niemand raakte gewond. 

De overvaller is een man van eind twintig, ongeveer 1.80 meter lang en een slank postuur. Hij droeg donderdagavond een zwarte doek voor zijn gezicht en een capuchon over zijn hoofd. Hij had een lichtblauwe jas aan en een grijs/witte spijkerbroek.

Ten tijde van de overval waren er vermoedelijk twee klanten in de zaak, die zijn vertrokken toen de overvaller binnenkwam. De politie is op zoek naar deze mensen, maar wil ook graag met andere getuigen spreken. 

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland