Politie Lelystad zoekt getuigen straatroof

LELYSTAD - Politie Lelystad zoekt getuigen van twee berovingen op straat. Dinsdag werd een vrouw slachtoffer van een poging tot beroving in het centrum van Lelystad. En afgelopen zaterdag werd een vrouw beroofd van haar tas op de Jolbrug.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige waren van de berovingen of de voorbereiding daarvan. Het incident van dinsdagavond 8 november vond om 20.15 uur plaats. De vrouw deed boodschappen op de Stationsweg toen ze zag dat een man achter haar aan liep. Uit voorzorg hield ze haar tas alvast steviger vast. Ter hoogte van de Dukaatpassage probeerde de man de tas van haar schouder te rukken. De vrouw bleef de tas echter stevig vasthouden en de man slaagde niet in zijn opzet. Op dat moment kwam een groepje van circa tien jongens en meiden aanlopen, waarop de man het op een lopen zette.

Signalement
Het gaat om een man van niet langer dan zo’n 1.70 meter. Hij droeg een lichtgekleurde jas, mogelijk grijs of lichtblauw en hij had een wat gezet postuur. Op zaterdag 5 november werd een vrouw omstreeks 18.00 uur op de Jolburg beroofd van haar tas. De vrouw liep vanuit de Jol naar de Gondel toen haar tas werd weggerukt. De dader draaide zich meteen om en rende de Jol in. Het gaat om een man met en breed postuur.

Flevoland