Politie lost waarschuwingsschot in Slotermeerstraat Lelystad

Update & videoIn de Slotermeerstraat in Lelystad heeft de politie vanmiddag een waarschuwingsschot gelost. Daarbij is een 34-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident. De omgeving, waaronder de Slotermeerstraat en Merenlaan, is afgezet voor onderzoek. Ook een politiehelikopter vloog enige tijd boven de stad. 

Onduidelijk

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De politie kan op dit moment nog geen aanvullende informatie geven. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. 

Volledig scherm
Straat in Lelystad afgezet na waarschuwingsschot politie. © GinoPress B.V.
  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland