Volledig scherm
De tien wilde eenden werden gehouden in de badkamer van de woning in Lelystad. © Politie Lelystad

Politie redt 10 wilde 'wc-eenden' uit badkamer in Lelystad

De politie heeft gisteravond tien wilde eenden uit een badkamer in Lelystad gered. De dieren werden daar gehouden door de bewoner.

Via buurtbewoners kreeg de politie een melding dat in de woning mogelijk 'bijzondere dieren' werden gehouden. Dat ging gepaard met nogal wat overlast voor de omwonenden.

Na kort onderzoek bleek dat de bewoner zich een aantal nieuwe 'huisdieren' had toegeëigend: tien wilde eenden. ,,De eenden gebruikten vooral de enige badkamer op de eerste verdieping als leefomgeving'', laat de politie Lelystad weten. 

Agenten maakten zich zorgen om de leefomstandigheden van de dieren. De eenden werden daarom in beslag genomen. Tegen de bewoner is een onderzoek ingesteld. De politie wil om privacyredenen niet vertellen om welke straat of wijk het gaat.

Wc-eend

Hoewel de situatie van de eenden zichtbaar zorgelijk was, leidde de situatie op Facebook ook tot de nodige hilariteit. Zo beschreef de politie de dieren zelf al als 'echte badeendjes' en kwam in de reacties al snel de 'wc-eend' voorbij.

  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland