Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Pool slingert met 30 km/u over A6 bij Lelystad: politie ontdekt drie mensen onder afdekzeil in laadruim

De politie heeft vannacht in Lelystad een 33-jarige Poolse man aangehouden die onder invloed van drank en drugs al slingerend over de A6 reed. Bij een controle bleek bovendien dat er in zijn bestelbus drie mensen onder een afdekzeil lagen, waarvan er twee eveneens onder invloed waren.

De Poolse bestuurder kwam bij de politie in het vizier toen hij voor een groen stoplicht op de Larserdreef in Lelystad besloot uit te stappen in plaats van door te rijden. Toen hij de politieauto zag, stapte hij echter meteen weer in en vervolgde zijn weg. De politie beschrijft dat de bestuurder met zijn busje al slingerend en met een snelheid van slechts dertig kilometer per uur over de A6 wilde gaan rijden. Eenmaal op de snelweg reed hij niet harder dan zeventig.

Onder zeil in de laadruimte

Langs de verzorgingsplaats Aalscholver zette de politie het busje aan de kant, maar dat ging volgens hen “met moeite". De 33-jarige Pool, zonder vaste woon-of verblijfplaats, bleek niet de enige in het busje te zijn. Naast hem zaten twee kinderen van 14 en 15 jaar oud. Toen de politie het voertuig controleerde troffen zij nog drie mensen aan. Dit waren een 49-jarige man, een 33-jarige vrouw en een kind van 13 uit Amsterdam. Zij lagen onder een afdekzeil in de laadruimte van het busje.

De bestuurder van het busje bleek te veel te hebben gedronken en onder invloed te zijn van amfetamine en cocaïne. De twee volwassenen die in het busje werden gevonden waren ook onder invloed van drank. Zij hebben allebei een bekeuring gehad voor het niet dragen van hun autogordel. 

Kindermishandeling

De Poolse bestuurder is opgepakt, maar weigerde op het bureau in Lelystad mee te werken. Hij heeft boetes gekregen vanwege het weigeren van een bloedproef, voor het vervoeren van mensen in de laadbak en voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Omdat er drie kinderen in het busje zaten, heeft de politie het incident gemeld bij Veilig Thuis. Dit is een meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Flevoland