Volledig scherm
Agent Edwin van der Graaf en Jace (6) in Lelystad © Politie Nederland Facebook

Prachtig! Politie zet zieke kinderen in het zonnetje in Lelystad: ‘Dit is fantastisch’

Veel blije gezichten in Lelystad vandaag. Tien kinderen die ernstig ziek zijn of dat recent zijn geweest kregen daar namelijk de dag van hun leven door een speciale actie van de politie. Door allerlei activiteiten met de agenten vergaten zij even hun ziekte. ,,Dit is een supergoed initiatief.”

De politieactie was vanwege het dertigjarig jubileum van Make-A-Wish Nederland, dat wensen voor zieke kinderen in vervulling laat gaan. Een van de kinderen die afreisde naar Lelystad voor een dag als politieagent was de zesjarige Jace uit Dordrecht. Zijn wens zou twee jaar geleden al een keer worden uitgevoerd, maar hij was toen te ziek om deel te nemen. 

Verkeersagent Edwin van der Graaf uit Rotterdam kwam Jace hoogstpersoonlijk ophalen bij zijn huis, waar de jongen al klaarstond in politieoutfit, zo is te zien op beelden die de politie op Facebook heeft geplaatst. Tijdens zijn rit naar Flevoland zit hij naast agent Edwin in de politiewagen en in Lelystad mocht hij plaatsnemen in een echte politiehelikopter. Ook leerde hij over het gebruik van een wapenstok, het omdoen van handboeien en kon hij allerlei vragen stellen aan de agenten. 

Volle teugen

,,Het laten uitkomen van wensen verandert levens en geeft een ernstig ziek kind kracht en vertrouwen voor de toekomst", zegt de politie. Wendy, de moeder van Jace, vindt de hulp van de politie aan Make-A-Wish een ‘supergoed initiatief'. ,,Het is heel bijzonder. Eerder was hij nog te ziek en nu geniet hij er met volle teugen van. Ik gun het mijn zoon ontzettend om zo'n leuke dag te hebben. Dat de politie op deze manier wil meewerken is fantastisch.”

Flevoland