Volledig scherm
PREMIUM
Meesteres Anita Divina komt uit Milaan, maar toog voor haar werk naar Lelystad. © Rob Voss

Prostituees in Lelystad onbeperkt aan de slag en dat is een revolutie: van de duisternis naar het (neon)licht

Prostituees en sekswerkers kunnen onbeperkt aan de slag in Lelystad. Burgemeester Adema wil ze uit de illegaliteit halen en ontketent een revolutie. Waar elders het aantal seksvergunningen afneemt, is het vergunningsstelsel in Lelystad losgelaten. ,,Illegaal werken hoeft niet langer.”

Een cliënt verlaat haar werkstudio. ,,Ik noem ze altijd mijn slaven.’’ Meesteres Anita Divina komt uit Milaan, maar toog voor haar werk naar Nederland. Naar Lelystad. ,,Hier kun je als prostituee en sekswerker goed legaal werken. Ik beschouw mijzelf overigens als sekswerker en niet als prostituee, omdat ik sm-werkzaamheden verricht.”

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland