Bemanningsleden bevestigen de slang waarmee een ventilator lucht het ruim inblaast. De schadelijke restdampen slaan neer op de omgeving.
Volledig scherm
Bemanningsleden bevestigen de slang waarmee een ventilator lucht het ruim inblaast. De schadelijke restdampen slaan neer op de omgeving. © Dingena Mol

Provincie Flevoland op ramkoers met Rijk over lozen gevaarlijke stoffen door scheepvaart

Gedeputeerde Cora Smelik zegt een oplossing van het Rijk te eisen voor het lozen van gevaarlijke stoffen door de scheepvaart. Waar de provincie dit zogeheten ‘varend ontgassen’ verbiedt, staat het Rijk dit onder voorwaarden toe. Smelik hoopt dat een gesprek vanmiddag met demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) uitkomst biedt in het hoogopgelopen conflict.

2 reacties

  • Robbert Scholten

    1 jaar geleden
    Als je varend gassen verbiedt heb je daarover nagedacht en dus ook voor alternatieven gezorgd,zonnetje jammer dan
  • Chinta M.L. Koster

    1 jaar geleden
    Het was een indringende TVuitzending bij de Hofbar waar nog eens duidelijk werd waarom wij als bevolking geen vertrouwen hebben in een Overheid die vol van bedrog zonder enig schaamrood op de kaken te krijgen het op papier verboden, maar in de praktijk al jaren en jaren de volop getolereerde lozingen van o.a Nafthaan gassen voor de bewoonde kusten aan de Lek, rivieren,meren en randmeren waaronder de kust van Gemeente Lelystad gaande houdt. Giechelende Minister staat er bij..