Volledig scherm
Gijs van Dijk, Tweede Kamerlid van de PvdA. © ANP

PvdA: Eerst luchtruim op orde bij luchthaven Lelystad

De PvdA kiest nu voor een pas op de plaats met de ontwikkeling van luchthaven Lelystad. De partij, die onder staatssecretaris Dijksma nog voor een snelle opening van Lelystad Airport was, meldt vandaag dat eerst het luchtruim op orde moet zijn voordat de luchthaven voor vakantievluchten in gebruik genomen kan worden. 

,,Je wilt er zeker van zijn dat je veilig en rustig kunt wonen. De PvdA is het daarom eens met de bewoners uit Noord- en Oost-Nederland dat eerst het luchtruim op orde moet zijn, voordat luchthaven Lelystad wordt opengesteld voor grote vliegtuigen met onzekere aanvliegroutes", schrijft de PvdA-kamerlid Gijs van Dijk.

Vooruitlopend op de discussie die binnenkort over dit onderwerp in de Kamer gehouden wordt stelt hij namens zijn partij dat het advies van de bewonersdelegatie 'een serieus signaal dat we niet naast ons neer kunnen leggen'. ,,De PvdA zal in de Tweede Kamer daarom pleiten dat eerst het luchtruim op orde moet zijn, met minder overlast voor bewoners en duidelijkheid over de aanvliegroutes, voordat er tot uitbreiding van luchthaven Lelystad kan worden besloten."

Flevoland