Volledig scherm
Foto ter illustratie © ADN Beeldredactie

PvdD wil 'waarheid boven tafel krijgen' over afschot Oostvaardersplassen

De Partij voor de Dieren heeft gisteren een WOB-verzoek ingediend om alle correspondentie over het afschotbeleid van de Oostvaardersplassen te krijgen. Fractievoorzitter Leonie Vestering wil hiermee de 'waarheid boven tafel' krijgen. 

'Was gedeputeerde @HaroldHofstra wél of niet van plan om vanaf 12 september te starten met het massale afschieten van gezonde edelherten en hun pasgeboren jongen in de Oostvaardersplassen?' twittert de fractievoorzitter. Vestering wil onder andere computerbestanden, audio- en videodragers, concept documenten en correspondentie, memo's, nota's en e-mails ontvangen.  Daarnaast vraagt ze naar 'een mogelijk geplande startdatum voor afschot van grote grazers van 12 september 2018, danwel dagen ervoor/erna'. 

Gemaakte afspraken

Tijdens een commissievergadering deze week wilde gedeputeerde Hofstra niet ingaan op de bewering dat er volgende week begonnen wordt met het afschieten van edelherten in het gebied. Mochten die plannen er wel liggen, dan gaat dat in tegen eerder gemaakte afspraken. 

Bijvoeren

Deze week is een actiegroep ook weer begonnen met het illegaal bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. De groep zegt afgelopen week twee keer heckrunderen van hooi te hebben voorzien, op internet zamelen ze geld in om meer hooi te kunnen kopen. 

Flevoland