Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank in Lelystad stuurt man terug naar de cel

LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft de 64-jarige Harmen van W. uit Lelystad veroordeeld tot een celstraf van 120 dagen waarvan 42 dagen voorwaardelijk.

Hij verbrak onder meer in juni een contactverbod met zijn echtgenote, sloeg haar en bedreigde haar en haar zwager met een mes.

Van W. was pas net op vrije voeten toen hij meteen alweer de fout beging door zich naar de woning van zijn echtgenote te begeven. Volgens zijn zwager, die daar toen aanwezig was, zou hij met een mes in zijn hand geroepen hebben dat zij er allebei aan zouden gaan. Van W. ontkent dat hij met een mes heeft lopen zwaaien, maar de rechtbank gaat mee met de verklaringen van de slachtoffers.

Wel bekende Van W. dat hij zijn vrouw geslagen heeft en dat, nadat hij aangehouden was, in zijn cel geroepen heeft dat hij haar dood zou steken als hij vrijkomt.

Aan het voorwaardelijke opgelegde strafdeel koppelt de rechtbank bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich melden bij een verslavingskliniek in verband met zijn alcoholgebruik, moet hij zich laten behandelen voor zijn persoonlijke problematiek en moet hij verplicht verblijven in een begeleide of beschermde woonvorm.

Flevoland