Volledig scherm
De opening van het regenboogpad.

Regenboogpad geopend in Lelystad

LELYSTAD - Samen met COC Nederland-voorzitter Tanja Ineke opende wethouder Janneke Sparreboom op Coming Out Dag het Lelystadse regenboogpad.

"In Lelystad willen we laten zien dat je hier kunt zijn wie je bent, ongeacht je seksuele voorkeur'', aldus de wethouder.

Voor COC-voorzitter Tanja Ineke is het duidelijk: zonder zichtbaarheid geen acceptatie. Hand in hand openden wethouder en COC-voorzitter vervolgens samen het kleurrijke pad in de directe nabijheid van het NS-station.

Aansluitend organiseerden Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek een symposium over LHBT, werk en de Kracht van het Verschil, het programma tegen discriminatie en voor diversiteit van de Nationale Politie. Namens Lelystad ondertekende wethouder Sparreboom als vijfde gemeente in Nederland de Verklaring van Dordrecht. Deze Verklaring bevat een 10-puntenplan om werkloosheid op de arbeidsmarkt van transgenders te voorkomen en actief te werken aan een genderdiverse samenleving. Het Transgender Netwerk Nederland (TNN) en Bureau Gelijke Behandeling zijn enorm blij met deze keuze van de gemeente Lelystad.

Volledig scherm
De verklaring van Dordrecht is getekend. © Eigen foto’s

Flevoland