Rust regeert in het doorgaans drukke Batavia Stad in Lelystad: ‘Hé, klanten!’

Publiek groet elkaar in de winkelstraten, zó rustig is het zondagmiddag in Batavia Stad in Lelystad. ,,Eigenlijk is het van de gekke dat we open zijn.’’  

Het is zondagmiddag en medewerkers van het merkendorp schrapen kauwgom van straat. ,,Daar hebben we normaal  gesproken geen tijd voor’’, zegt een van hen. ,,Nu wel. Het is nog nooit zo rustig geweest.’’ In corona-vrije tijden is dit het drukste moment van de week in Batavia Stad, maar nu zijn de winkelstraten verlaten. Nou ja, bijna verlaten. Af en toe kom je iemand tegen. Het is zo rustig dat het publiek elkaar groet. Hé, nog iemand die zich op straat waagt! 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland