Volledig scherm
Het MILA-team van de Zuiderzeewijk. © [FOTOBRON]foto Fotostudio Wierd

Samen schilderen aan de Breehorn

LELYSTAD - Wethouder John van den Heuvel van Lelystad nam woensdag persoonlijk een kijkje bij het schilderproject in de Zuiderzeewijk.

Na woningen aan Amsteldiep en Texelstroom zijn nu woningen aan de Breehorn aan de beurt. Bewoners schilderen zelf hun woning of vrijwilligers uit de buurt schilderen de woningen van de veelal oudere buurtbewoners die daar zelf niet meer toe in staan zijn. Het schilderwerk is onderdeel van project MILA (Met Inzet Lukt Alles), waarbij bewoners samen woningen schilderen onder begeleiding van een professionele leermeester/schilder van het schildersbedrijf Lansink.

MILA is een initiatief van een actieve wijkbewoonster uit de Zuiderzeewijk, Mila Romijn. Door haar betrokkenheid en inzet weet zij de overige buurtbewoners te enthousiasmeren om samen de wijk mooier te maken. Zo is er, naast het schilderwerk, de moestuin aan het Amsteldiep en 'Ons winkeltje' aan de Rode Klif geopend. In het winkeltje wordt tweedehands kleding verkocht. De inkomsten van het winkeltje komen ten goede aan de wijk.

"Dit is een prachtig initiatief dat al voor de derde keer georganiseerd wordt. Het is goed om te zien dat de betrokkenheid tussen de vrijwilligers en het initiatief van MILA zo groot is en dat de bewoners zo tevreden zijn met het resultaat. Iedereen is enthousiast en schildert graag mee, waardoor de wijk er weer beter uit gaat zien. Ik ga er vanuit dat dit project zich steeds verder als een inktvlek door de wijk zal verspreiden'', aldus Van der Heuvel.

Flevoland