Ook in november vorig jaar kwamen Flevolanders in opstand tegen het plan van minister Bruins om bij een doorstart van het ziekenhuis de spoedeisende hulp en verloskunde weg te laten.
Volledig scherm
Ook in november vorig jaar kwamen Flevolanders in opstand tegen het plan van minister Bruins om bij een doorstart van het ziekenhuis de spoedeisende hulp en verloskunde weg te laten. © ANP

SP Flevoland houdt demonstratie voor complete ziekenhuiszorg

De SP in Flevoland is een demonstratie aan het organiseren voor het behoud van 24 uurs spoedeisende hulp en acute verloskunde in het ziekenhuis in Lelystad. De partij grijpt een gezamenlijke vergadering van gemeenteraden en Provinciale Staten over het rapport ‘Toekomstverkenning zorg in Flevoland’ aan om hierop aan te dringen. Ze roept Flevolanders op 27 augustus om 18:30 uur massaal aanwezig te zijn bij het Provinciehuis in Lelystad.

  1. Advocaten willen vrijspraak voor 'tbs-moord' Lelystad, verdachte zegt ‘sorry’ tegen nabestaanden

    Advocaten willen vrijspraak voor 'tbs-moord' Lelystad, verdachte zegt ‘sorry’ tegen nabestaan­den

    Michel B. en Jan van K. - die terechtstaan voor het doden van de 72-jarige ex-tbs’er Gerrit Thomassen in Lelystad – moeten volgens hun advocaten worden vrijgesproken van moord en doodslag. Hiervoor pleitten zij woensdag op de tweede zittingsdag in de rechtbank in Lelystad. Justitie eiste dinsdag celstraffen van 15 en 18 jaar en tbs met dwangverpleging tegen de verdachten voor het ombrengen en bestelen van het slachtoffer.

Flevoland