Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek op de lokatie © anp

Spectaculair ontsnappingsplan met Lelystadse heli had Brabants bloedbad kunnen worden

reconstructieHet spectaculaire plan om de Eindhovense crimineel Benaouf A. met een helikopter uit de gevangenis te bevrijden, is verijdeld. Maar het had vorig jaar oktober op een bloedbad kunnen uitlopen, met zwaarbewapende mannen die boven een luchtplaats vol beveiligers zweven, meldt het Parool. Vanaf dinsdag dient de strafzaak.

De helikopterverhuurder ('vervoer op hoog niveau') had de Dienst Luchtvaartpolitie getipt en de Amsterdamse recherche had een flinke groep, veelal jonge, Amsterdamse verdachten in beeld - ook letterlijk. De plek achter de balie van Kempen Airport, bij Budel, was overgenomen door een undercoveragent.

  1. Minister belooft: eerder verbeteringen aan laagvliegroutes Lelystad Airport

    Minister belooft: eerder verbeterin­gen aan laagvlieg­rou­tes Lelystad Airport

    Nog voor de herindeling van het luchtruim in 2023 een feit is, zijn de laagvliegroutes van Lelystad Airport mogelijk al gedeeltelijk verleden tijd. Dat belooft minister Cora van Nieuwenhuizen. Als ze deze belofte waar maakt hebben inwoners van Gelderland en Overijssel minder lang overlast van laag overkomende vliegtuigen. Eerder is altijd gezegd dat de laagvliegroutes pas na de herindeling van het luchtruim in 2023 passé zouden zijn.

Flevoland