Volledig scherm
Lelystad Airport. © ANP

Statenfracties vragen Haagse collega’s te wachten met opening Lelystad Airport

Eerst het overvolle luchtruim boven Nederland versneld herindelen en pas daarna Lelystad Airport openen. Die oproep doen verschillende partijen uit de Provinciale Staten van Overijssel, Gelderland en Friesland aan de onderhandelaars voor een nieuw Kabinet.

De oproep komt van verschillende Statenfracties van CDA, VVD, ChristenUnie en D66; precies de partijen die in Den Haag al maanden onderhandelen over het vormen van een nieuwe regering. ,,Wij zijn niet tegen de opening van Lelystad Airport, wel hebben wij grote moeite met de nadelige gevolgen van de huidige routes. Wij roepen u nadrukkelijk op de komende twee jaar alle energie te zetten op het versnellen van de herindeling van het luchtruim en de openingsdatum van Lelystad Airport ná herindeling in uw planvorming op te nemen”, schrijven de partijen in hun oproep.

De brief is getekend door D66, CDA, ChristenUnie en VVD in Overijssel. ChristenUnie en CDA in Friesland en ChristenUnie in Gelderland.

Volledig scherm
De brief die namens verschillende partijen uit de Provinciale Staten van Friesland, Gelderland en Overijssel is gestuurd. © Statenleden Friesland, Gelderland en Overijssel.
De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Flevoland