Volledig scherm
Jeremy en Jayden. © Fleur Groenen

Sterrenkoks (13) uit Lelystad mogen koning Willem-Alexander de hand schudden

Voor Jeremy (13) en Jayden (13) van de School voor Praktijkonderwijs De Steiger in Lelystad breekt een spannende week aan. Volgende week zaterdag staan zij namelijk oog-in-oog met niemand minder dan koning Willem-Alexander.

Dat gebeurt op Nationale Veteranendag, het evenement dat jaarlijks op de laatste zaterdag van juni wordt gehouden om mensen - jong en oud, man en vrouw - te eren die zich hebben ingezet voor de vrede. Nederland telt er ruim 10.000. De organisatie houdt in de aanloop altijd een scholenwedstrijd.  Dit jaar was het een kookwedstrijd waarbij scholieren een recept moesten bedenken voor een come back meal, een maaltijd voor een veteraan die terugkomt van een missie. 

Oma's stamppotje

Die werd gewonnen door Jeremy en Jayden. De leerlingen van De Steiger wonnen met het recept Oma’s Stamppotje, een maaltijd die doet denken aan thuis. Op Veteranendag overhandigen Jeremy en Jayden een kookboekje met de ingezonden recepten van de kookwedstrijd aan de koning. Hun hele klas mag ook mee. En later mag het gezelschap uit Lelystad een vlucht maken in een oude Dakota. 

Flevoland