Streefbedrag nadert bij inzamelingsactie voor door brand getroffen manege in Lelystad

Het streefbedrag van 10.000 euro voor de door brand getroffen manege in Lelystad komt in zicht. Inmiddels is er door donateurs 6900 euro gestort voor de wederopbouw van paardensportcentrum X-tern. 

Videostill 53 paarden gered van de dood bij grote brand in Lelystad
Volledig scherm
Videostill 53 paarden gered van de dood bij grote brand in Lelystad © Videostill

Vrijwilligers startten de inzamelingsactie een dag nadat het hoofdgebouw van de manege ruim een week geleden grotendeels door de brand werd verwoest. De aanwezige paarden in de naastgelegen stallen konden door de eigenaresse op tijd in veiligheid worden gebracht. 

Met het geld van de inzamelingsactie kunnen kruiwagens, scheppen en andere spullen die nodig zijn voor de verzorging van paarden aangeschaft worden. 

,,We proberen een bouwkeet te regelen, zodat medewerkers even kunnen zitten. De kantine is afgebrand. Het toilet is ook weg en daarom zijn we bezig met Dixi’s. Ook proberen we aan kruiwagens, schoppen en andere spullen die nodig zijn om de paarden te verzorgen, te komen. We hopen dat bedrijven ons willen sponsoren. Lukt dat niet dan is er geld nodig en daarom zamelen we geld in.’’ Doel van de actie is om 10.000 euro binnen te halen.

Flevoland