Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Strijd barst los om lucratieve gokvergunning

De komende jaren wordt er gevochten om lucratieve gokvergunningen. Dat verwachten de branchevereniging en experts op het gebied van schaarse vergunningen. Honderden vergunningen voor speelautomatenhallen worden door gemeenten - vaak na decennia - weer op de markt gebracht. Dat heeft in Lelystad al tot een hoogoplopend conflict geleid.

Casino Magic Apple runt sinds 1990 een speelautomatenhal in Lelystad, maar raakte deze recent kwijt. Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State paste de gemeente de regels aan en brengt het voortaan de twee gokvergunningen die de stad telt iedere drie jaar via een aanbesteding op de markt. Meerdere partijen maken daardoor aanspraak op het begeerde papiertje. Magic Apple verloor de tender en is woest over de gang van zaken, temeer omdat het al per 1 oktober de deur moet sluiten. Het bedrijf dreigt met een miljoenenclaim tegen de gemeente en stapt waarschijnlijk naar de rechter.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland