Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Strijd barst los om lucratieve gokvergunning

De komende jaren wordt er gevochten om lucratieve gokvergunningen. Dat verwachten de branchevereniging en experts op het gebied van schaarse vergunningen. Honderden vergunningen voor speelautomatenhallen worden door gemeenten - vaak na decennia - weer op de markt gebracht. Dat heeft in Lelystad al tot een hoogoplopend conflict geleid.

Casino Magic Apple runt sinds 1990 een speelautomatenhal in Lelystad, maar raakte deze recent kwijt. Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State paste de gemeente de regels aan en brengt het voortaan de twee gokvergunningen die de stad telt iedere drie jaar via een aanbesteding op de markt. Meerdere partijen maken daardoor aanspraak op het begeerde papiertje. Magic Apple verloor de tender en is woest over de gang van zaken, temeer omdat het al per 1 oktober de deur moet sluiten. Het bedrijf dreigt met een miljoenenclaim tegen de gemeente en stapt waarschijnlijk naar de rechter.

  1. Minister belooft: eerder verbeteringen aan laagvliegroutes Lelystad Airport

    Minister belooft: eerder verbeterin­gen aan laagvlieg­rou­tes Lelystad Airport

    Nog voor de herindeling van het luchtruim in 2023 een feit is, zijn de laagvliegroutes van Lelystad Airport mogelijk al gedeeltelijk verleden tijd. Dat belooft minister Cora van Nieuwenhuizen. Als ze deze belofte waar maakt hebben inwoners van Gelderland en Overijssel minder lang overlast van laag overkomende vliegtuigen. Eerder is altijd gezegd dat de laagvliegroutes pas na de herindeling van het luchtruim in 2023 passé zouden zijn.

Flevoland