Volledig scherm
Liander heeft zondag twee stroomstoringen in Lelystad moeten verhelpen. © anp

Stroomstoringen treffen ziekenhuis, bioscoop en bedrijventerrein in Lelystad

Een flink deel van het centrum van Lelystad is zondagavond getroffen door een stroomstoring. Een groot aantal woningen zat zonder elektriciteit, maar ook het ziekenhuis, een woonzorgcentrum en een bioscoop hadden geen elektriciteit.

Oorzaak van de stoomstoring was volgens woordvoerder Marloes de Vink van Liander ‘een zwak punt in het leidingnetwerk.’ De stroomstoring begon rond half zeven en duurde ongeveer twee uur. Inmiddels is iedereen weer aangesloten op de stroom. Ziekenhuis St Jansdal en ook  woonzorgcentra Coloriet Laarhof en Coloriet Laarstaete aan het Wold werden korte tijd getroffen door de storing en schakelden over op noodaggregaten. 

,,We hebben voorrang gegeven aan het weer aansluiten van het ziekenhuis, de woonzorgcentra en een bioscoop die zonder stroom zaten,’’ vertelt de woordvoerder van Liander. In totaal hadden 329 adressen in het centrum van Lelystad geen stroom

Brand

Zondagmiddag viel ook al de stroom uit in Lelystad, op het industrieterrein Larserpoort. De storing onstond na een brand bij een van de bedrijven, rond 15.30 uur. De stroom viel uit bij bedrijven aan de straten Albert Einsteinweg, Larserpoortweg, Archimedeslaan en Larserplein. Radio Lelystad moest overschakelen op een noodaggregaat. 

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland