Surfers en zwemmers ‘vechten’ om ruimte op surfstrand in Lelystad: ‘Wachten op ongeluk’

met videoKite- en windsurfers vrezen voor ongevallen bij het Bataviastrand in Lelystad. Het gebied is officieel voor watersporters, maar in de zomer komen er veel zwemmers die volgens de watersporters voor gevaarlijke situaties zorgen. Borden van de provincie houden zwemmers niet tegen. ,,Het is vergelijkbaar met fietsen op de A6.”

7 reacties

 • a Janssen

  1 maand geleden
  @daniel, dit strandje is van iedereen!
 • Daniel De Boer

  1 maand geleden
  a Janssen Of je gaat, VOORAL ALS JE KINDEREN HEBT, naar een strand bedoeld voor zwemsport. Jeetje.
 • a Janssen

  1 maand geleden
  Ik heb die Kiter met dat zwart/witte scherm (van de bodycam) meermaals in actie gezien het afgelopen half jaar. Deze zoekt bewust de confrontatie met zwemmers. Scheert er zeer dicht lang alle zwemmers + langs de kust, ook langs kleine kinderen. Zeer uitdagend gedrag. Als ik zijn scherm zie, mogen mijn kinderen niet meer zwemmen. De meeste kiters houden normaal rekening met mede recreanten. Het is onzin dat het strandje ongeschikt is voor zwemmers. Op de meeste dagen is er amper wind, wel zon.
 • Rudi Duvivier

  1 maand geleden
  Gelukkig zijn er nog geen slachtoffers gevallen. Zodra dir gebeurt krijgen de kite-sufers de schuld en word het strand gesloten voor hun. Dit terwijl het juist gemaakt is voor deze sporters en niet voor zwemmers.
 • Daniel De Boer

  1 maand geleden
  @Evert: ''In engere zin staat het alleen voor die vormen van sport waarbij met een boot of (surf)plank gevaren wordt.'' Zwemmen is een zwemsport. Tuurlijk je doet het in het water, maar wat met dit woord bedoelt wordt is dat dit strand voor surfers/kitesurfers etc is. Verder doen mensen ''moeilijk'' omdat door de zwemmers ze constant moeten opletten niet toevallig iemand dood te varen met zo een board op zulke snelheden. Super gevaarlijk.