Het appartementencomplex waar Thomassen woonde en werd gedood.
Volledig scherm
Het appartementencomplex waar Thomassen woonde en werd gedood. © Paolo Laconi

‘Tbs-moord’ Lelystad: OM eist 18 en 15 jaar gevangenisstraf én tbs met dwangverpleging

Ex-tbs’er Gerrit Thomassen (72) werd vorig jaar april in zijn woning in Lelystad vermoord. Pas na een week werd hij gevonden. De verdachten boekten duizenden euro’s over en namen waardevolle spullen mee. Thomassen kende zijn moordenaars uit de tbs-kliniek.

 1. Bejaarde slachtoffers brute woningoverval Kampen: ‘We wilden genieten van onze oude dag, maar dat is ons afgenomen’
  PREMIUM
  UPDATE

  Bejaarde slachtof­fers brute woningover­val Kampen: ‘We wilden genieten van onze oude dag, maar dat is ons afgenomen’

  Ze kregen bijtende vloeistof in de ogen gespoten, werden vastgebonden aan een stoel en kregen rake klappen. Het bejaarde echtpaar uit Kampen dat januari vorig jaar slachtoffer werd van een brute woningoverval, is voor het leven getekend. ,,Het gevoel van bedreiging en de herinneringen zijn nog iedere dag aanwezig. Ik kan dit nooit meer vergeten.’’ Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag straffen tot zes jaar voor de drie verdachten voor de woningoverval.
 2. Lelystadse winkelier zamelt geld in voor overvalbestendige kassa
  PREMIUM

  Lelystadse winkelier zamelt geld in voor overvalbe­sten­di­ge kassa

  Na vijf overvallen op zijn Primera-winkels in Lelystad is Ronald Riecker er helemaal klaar mee. Van alles heeft hij al geprobeerd om overvallers schrik aan te jagen. Maar camera’s, dna-spray, kluis met tijdslot, mistgenerator, niets lijkt te helpen. Een overval-proof kassasysteem moet nu uitkomst brengen. Riecker is een inzamelingsactie begonnen om er eentje te kunnen kopen, want het geld ervoor heeft hij niet meer.

Flevoland