De politie startte op maandag 14 september een klopjacht op de man die tijdens zijn verlof niet terugkeerde naar de tbs-kliniek in Almere. Op die dag werd een vrouw bruut verkracht in Lelystad. De verdachte werd een dag later aangetroffen terwijl hij op haar fiets rondreed.
Volledig scherm
De politie startte op maandag 14 september een klopjacht op de man die tijdens zijn verlof niet terugkeerde naar de tbs-kliniek in Almere. Op die dag werd een vrouw bruut verkracht in Lelystad. De verdachte werd een dag later aangetroffen terwijl hij op haar fiets rondreed. © News United / Damian Ruitenga

Tbs’er die tijdens verlof gepakt werd voor brute verkrachting in Lelystad: ‘Jullie hebben erger voorkomen’

Een 38-jarige tbs’er die ervan wordt verdacht dat hij tijdens zijn verlof een 51-jarige vrouw verkrachtte in Lelystad, krijgt wat het Openbaar Ministerie betreft dertig maanden cel en een nieuwe tbs-maatregel met dwangverpleging. Dat eiste de officier van justitie gisteren voor de rechtbank in Almere.

12 reacties

 • Mark Cuppes

  1 jaar geleden
  Vaak moet je de maatschappij beschermen tegen sommige mensen (misdadigers) maar soms moet je deze ‘mensen’ ook tegen henzelf beschermen en is de doodstraf het beste, efficiëntste, goedkoopste, humaanste etc middel….. Voorbeelden te over: Michael P, Jos B, Robert M., persoon in dit artikel Rechters constateer en concludeer: deze personen veranderen niet, het wordt niet beter. Bescherm de maatschappij (= het overgrote deel!) tegen dit uitschot
 • Melle van der Meulen

  1 jaar geleden
  Op een gegeven moment moet een rechter besluiten dat de veiligheid van de samenleving belangrijker is dan de rechten van een dader. Wegens gebrek aan de doodstraf moeten deze recidivisten nooit meer buiten komen. Maar Wanneer vinden rechters de samenleving belangrijker dan de dader? Juist als HUN familie slachtoffer wordt! En helaas nooit eerder!
 • Albert

  1 jaar geleden
  30 maanden cel voor een brute verkrachting door een recidivist? Beetje weinig
 • Gerrit Brink

  1 jaar geleden
  Gewoon Castreren zulke mannen, dan is het over, te gek dat de rechters zo'n gek weer TBS gaan opleggen! het kost de maatschappij veel geld, het helpt toch niet!
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  De kliek van rechters en behandelaars hebben denk ik een antisociale persoonlijkheidsstoornis..