Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport. © ANP

Tegenstanders van groei Lelystad Airport voelen zich ‘met een kluitje in het riet gestuurd’

Jan Rooijakkers, voorzitter van Stichting HoogOverijssel (SHO), hoorde vandaag bij de Raad van State wederom dat hij de gewenste stikstofberekeningen gaat krijgen van het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Maar of dat ook echt gebeurt, daar heeft hij een hard hoofd in. Zijn stichting verzet zich al jaren tegen de uitbreiding van Lelystad Airport.

15 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ A Eijsink,nu weer klagen over paar helikopters. Altijd maar klagen.
 • Alex Eijsink

  2 maanden geleden
  Voorstanders van opening worden al jaren met kluitje het riet in gestuurd door de politiek. Er was een positief besluit na inspraak, vliegveld is gebouwd en klaar. En daarna komen de Veluwe en Overijssel weer drammen dat ze niet gehoord zijn en de inspraak gemist hebben omdat ze te druk zijn met navelstaren. Jammer. Open dat vliegveld nu eens een keer.
 • Johannes van Dijk

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat Brussel eindelijk de knoop doorhakt, en dit kant en klare vliegveld eindelijk snel open kan. Al die klimaat activisten een 6 weken in de cel. Daar knappen ze van op. Een vliegveld is voor vliegtuigen en passagiers.
 • Dimitri van Toren

  2 maanden geleden
  Nog heeel even en dan gaat Brussel ingrijpen, en dan maar eens kijken of al die BBB kiezers nog wel voor de boeren staan of voor hun vakantiereisje per vliegtuig kiezen. Want dat er een teveel aan stikstof is een feit, maar voor wie kiezen 'ze' dan, voor die arme boeren of voor hun vliegreisje. Let maar op dit gaat nog leuk worden!
 • henri muis

  3 maanden geleden
  Ach Heidi Daenen...er zijn ook mensen die niet vliegen. Ja echt, die bestaan. En die leven niet onder een steen. Schiphol moet de Hub functie opgeven....thats all. Schiphol is een noodlijdend bedrijf al sinds de start. Dus Lelystad Airport, een door de vvd door de strot geduwd vliegveld, kan gewoon voor iets anders gebruikt gaan worden en geen overlast bezorgen. En als je denkt noodlijdend....kijk even Lubach over Schiphol terug. Gewoon een stukje onderzoeksjournalistiek. Volgende keer nuance sv