Edelherten in de Oostvaardersplassen, het aantal dieren moet flink omlaag als het aan adviseur Pieter van Geel ligt.
Volledig scherm
Edelherten in de Oostvaardersplassen, het aantal dieren moet flink omlaag als het aan adviseur Pieter van Geel ligt. © ANP

Teruglezen: Zo verliep het debat over de Oostvaardersplassen

Minder edelherten, koniks en heckrunderen in de Oostvaardersplassen? Vandaag praten Flevolandse politici over de voorstellen van de commissie-Van Geel. Voor- en tegenstanders maken zich op voor een verhit debat. 

In de afgelopen weken kwam het regelmatig tot botsingen tussen uitvoerders van het beleid en tegenstanders van de manier waarop het er al járen aan toegaat in het Flevolandse natuurgebied. 

Vanaf  15.00 uur praat Provinciale Staten van Flevoland over het natuurgebied. Volg hieronder het liveblog:

Sinds vorig jaar is de provincie Flevoland de baas over de Oostvaardersplassen, nadat het Rijk de taak overdroeg. De natuur moest het allemaal zelf regelen, de mens grijpt alleen in (met het geweer) als dieren echt gaan lijden onder winterse omstandigheden. Tegenstanders maken zich daar boos over. Ze vinden de Oostvaardersplassen nep-natuur, de mens moet de dieren juist bijvoeren als er niets meer te vreten is. 

Vandaag is de eerste debatronde in het provinciehuis. Er zijn tal van insprekers, waarna het woord aan de Statenleden is. Het is de opmaat naar het definitieve besluit dat over een aantal weken volgt.

Flevoland