Het scheefstaande kunstwerk de Tong van Lucifer.
Volledig scherm
Het scheefstaande kunstwerk de Tong van Lucifer. © Ruben Schipper Fotografie

Tong van Lucifer wankelt in de helse wind: Knardijk bij Lelystad op slot

Een deel van de Knardijk bij Lelystad is afgesloten voor voetgangers en fietsers omdat kunstwerk de Tong van Lucifer is losgeraakt door de harde wind. ,,Uit veiligheidsoverwegingen’’, meldt de provincie. 

Het opvallende object op de Knardijk langs de A6 is aan het wankelen geslagen door de stormen van de laatste weken. Een woordvoerster van de provincie, eigenaar van het kunstwerk, zei dinsdagochtend nog dat de Tong van Lucifer niet zal afbreken. Na een nadere inspectie in de loop van de dag is besloten om het fietspad  langs het kunstwerk uit voorzorg af te sluiten. Het mocht eens losschieten op het moment dat er toevallig iemand passeert. 

Reparatie

,,Het omhulsel is op meerdere plekke losgeraakt van de balk die als constructie fungeert’’, zegt de woordvoerster. ,,Op korte termijn worden loszittende onderdelen verwijderd en zullen we de schade aan het kunstwerk in kaart brengen.’’ 

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland