Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Trucker krijgt 's nachts bezoek van vier mannen bij zijn truck in Lelystad; douane vindt sporen van drugs

Nachtelijk bezoek voor een trucker die zijn wagen in de nacht van dinsdag op woensdag parkeerde aan de Bronsweg in Lelystad. Vier mannen hadden belangstelling voor zijn combinatie, waarop de vrachtwagenchauffeur de politie in Lelystad belde.

Die kwam ter plaatse en controleerde de vier mannen. De agenten vertrouwden het zaakje niet en schakelden de Landelijke Eenheid in, om meer expertise in te kunnen zetten om te kijken waarom de mannen interesse hadden in de vrachtwagen. Ook agenten van de Landelijke Eenheid konden na een uitvoerig onderzoek geen reden vinden voor de interesse in deze truck.

Sporen van drugs

Daarop werd ook de douane erbij gehaald, die twee speurhonden en een mobiele scanunit meebracht. De honden sloegen aan op de aanwezigheid van verdovende middelen in de oplegger. De hele combinatie werd met de scanunit onderzocht, maar er bleken geen drugs meer in het voertuig aanwezig te zijn. 

Inbrekersgereedschap

,,De vier mannen zijn gefouilleerd door de aanwezige agenten’’, legt Thomas Aling, woordvoerder van de Landelijke Eenheid uit. ,,Eén van hen had inbrekersgereedschap bij zich, en is op basis daarvan aangehouden. De andere drie mannen niet. Met sporen van drugs kunnen we niet zoveel. De informatie die er is opgedaan, gaat wel mee in mogelijke andere onderzoeken.’’ Ook de vrachtwagenchauffeur is volgens Aling in dit geval geen verdachte. ,,Als er wel wat was aangetroffen, dan was hij ook verdachte geweest. En dan kan het alsnog zijn dat hij later geen verdachte meer wordt door vervolgonderzoek. Maar dat is nu dus niet het geval.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Flevoland